Hosszú, mint a téli nap karácsony felé

Sikerlista, irodalmi könyvajánló

Hosszú, mint a téli nap karácsony felé. Nézzük meg mit jelent ez a közmondás!

A karácsony előtti időszak a várakozásé. Köztudottan a legszebb ünnep az évben decemberben van, ilyenkor van együtt a család, megajándékozzuk egymást. Ám ahogy közeledünk az ünnephez, egyre nehezebb a várakozás. Talán ez a magyarázata ennek a közmondásnak? Olvass tovább!

Hosszú, mint a téli nap karácsony felé jelentése

Hosszú, mint a téli nap karácsony felé
Nem tudom ki hogy van vele, de én utálok várni!

Ha tudod, hogy hamarosan valami jó dolog fog történni, de annak bekövetkeztéig még várni kell, akkor a várakozás nagyon nehéz. Van, hogy úgy érezzük megáll az idő. Hogy nem jön el a várva várt ünnepnap, sosem lesz karácsony…

Én legalábbis így gondolom. Cammognak a percek, az órák, a napok.

Gyerekkoromban is így volt ez, amikor a karácsonyt vártuk. Először az tartott izgalomba gyerekként, hogy mikor jön a suliban a téli szünet, aztán szinte az órákat is számoltam egészen addig, míg meg nem jött a Jézuska.

Felnőtt fejjel is nagyon várom a karácsonyt és gondolom Te is így vagy vele. Hosszú a várakozás, sokkal hosszabbnak tűnik egy-egy nap, mint máskor. Ezért tűnik olyan hosszúnak a várakozás a téli napokon. A lázas karácsonyi készülődés sem gyorsítja fel az idő múlását. (Sajnos)

Aztán az a pár ünnepnap, mikor együtt van a család milyen hamar el tud múlni!…

Ez a karácsonyi bölcsesség önmagában is tanító tartalmat hordoz magában, kicsit furmányos módon.

Ha tudod mit jelent, használd ezt a közmondást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Talán olvastad már, van egy olyan kigyűjtött szólás ezen az oldalon, ami arra utal, hogy valami nagyon hosszú: Nyúlik, mint a rétestészta.

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a közmondásról! Ha tetszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!


Ez tetszik, ezt megosztom:
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 20 =

Scroll to top