Járt utat a járatlanért el ne hagyj!

Járt utat a járatlanért el ne hagyj! közmondás jelentéseJárt utat a járatlanért el ne hagyj! Nézzük meg mit jelent ez a közmondás!


Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

Vannak kísérletezgető típusú emberek, akik nélkül szegényebb lenne a világ. Ám a nagy többség jobban teszi, ha marad a bevált módszernél.

Járt utat a járatlanért el ne hagyj! jelentése

Ha valaki olyan feladatnak látsz neki, amit korábban már sikeresen megoldottál, akkor azt a módszert használd, amivel a sikert elérted. Legyen ez a feladat egy utazás, egy elméleti dolog, vagy egy recept elkészítése.

Ok nélkül ne térj le arról az útról, ami korábban már bevált! Kísérletezni persze lehet, de nem akkor, ha valami fontos célt tűztél ki magad elé. Ahogy a latin közmondás tartja: Prisca viatorem seducit semita nunquam (azaz A régi ösvény az utazót sohasem vezeti félre).

Aki ezt a bölcsességet ne veszi figyelembe, az könnyen úgy járhat, mint a Halálos kitérő: Örökség című horror hősei, akik letértek a mások által kijárt ösvényről…

Egy szónak is száz a vége: a biztosat a bizonytalanért ne add fel!

Most már tudod mit jelent, használd ezt a közmondást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Ez a bölcsesség önmagában is tanító tartalmat hordoz magában, kicsit furmányos módon.

Nézd meg ezeket a szólásokat is. Vajon mit jelentenek?

Ha tetszett a közmondás magyarázata, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + öt =

Scroll to top