Nincsen rózsa tövis nélkül

Nincsen rózsa tövis nélkül. Nézzük meg mit jelent ez a közmondás! Vajon kire használhatjuk ezt a rózsás közmondást? Vagy mire, milyen esetben? Mi a magyarázata ennek a közmondásnak? Olvass tovább!

Nincsen rózsa tövis nélkül jelentése


Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

Nincsen rózsa tövis nélkül

A szépség nem minden. Nézz a szépség mögé is! Minden jó dolog mellett vannak rossz dolgok is. Ha valami jó történik veled, akkor vigyázz, mert nincs az életben zavartalan boldogság!

Nincsen rózsa tövis nélkül előfordulásai

  • Ritka rózsa tövis nélkül.
  • Rózsa is tövis közt virágzik.
  • A rózsa is szép és jó illatú, de bökős a tüskéje.

Összefoglalva: ez a közmondás azt takarja, hogy vigyázni kell valakivel, vagy valamivel. Ha valakire, vagy valamire kell odafigyelni, azt egy szólás a hímes tojással mutatja meg. Nézd meg a pontos jelentését a Vigyáz rá, mint a hímes tojásra szólásnak!

Ha tudod mit jelent, használd ezt a közmondást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a közmondásról! Ha tetszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + tizenöt =

Scroll to top