Nyugtával dicsérd a napot

Nézzük meg mit jelent ez a közmondás: Nyugtával dicsérd a napot. Ne kapkodj, ne ítélj elhamarkodottan! Vagy mondhatnám úgy is, hogy akkor menj át a hídon, ha odaértél. Zavarosnak tűnik? Várj, mindjárt jobban megmagyarázom.

Nyugtával dicsérd a napot jelentése

Ha majd vége lesz a napnak, akkor derül ki, hogy milyen volt. Csak akkor nevezhetjük jónak, csak akkor dicsérhetjük, ha a vége is jól sikerül.

Nyugtával dicsérd a napot
Ez a közmondás a fociban is ül. Olvasd csak el!

Akkor mondjuk, ha valaki egy esemény (dolog, történés, stb.) vége előtt kezd el örülni. Holott a vége akár rosszul is alakulhat.

Példa arra, mennyire ül ez a közmondás

Hogy mennyire igaz ez a közmondás, arra az egyik legjobb példa az 1999-es foci BL döntő, amikor a barcelonai Nou Camp stadionban a Manchester United és a Bayern München mérkőzött meg egymással. A rendes játékidőben 1:0-ra vezettek a németek, már mindenki elkönyvelte a győzelmüket.

De a bíró hosszabbított. A hosszabbítás első és harmadik percében gólt szereztek az angolok és megnyerték a Bajnokok Ligáját!

A meccs összefoglalóját megtekintheted az UEFA Youtube csatornáján, a linkre kattintva.

Nyugtával dicsérd a napot előfordulásai

Ha tudod mit jelent, használd ezt a közmondást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a közmondásról! Ha tettszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!


Ez tetszik, ezt megosztom:
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0Share on Whatsapp
Whatsapp

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + 2 =

Scroll to top