Az anyja hasában sem volt jobb dolga

Az anyja hasában sem volt jobb dolga. Nézzük meg mit jelent ez a szólás! Az embert a születése előtt az anyaméh védi minden bajtól. Hol máshol lenne jobb dolga? Akkor mi a magyarázata ennek a szólásnak? Olvass tovább!

Az anyja hasában sem volt jobb dolga jelentése

Az anyja hasában sem volt jobb dolga
Amikor anya pocakjában biztonság van, szeretet…

Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

Az elkényeztetett, jómódú, gondtalan emberről szól ez a népies, kicsit durva szólás. De honnan eredhet?

Az anya szerepe sokak szerint az, hogy miután megfogant a gyermek, onnantól kezdve óvja, megszülje, nevelje és élete végéig szeresse. Ám a születés után már a külvilággal is meg kell harcolnia mindenkinek. Ami az anya ölében megvolt (meleg, élelem, biztonság), azért az életben mind meg kell harcolni.

Joggal mondhatjuk, hogy ez a szólás sem hordoz semmilyen tanító tartalmat önmagában, egyszerűen valakiről állít valamit, de nem szó szerint megfogalmazva. Kicsit irigykedő, kicsit sértő.

Az anyja hasában sem volt jobb dolga előfordulásai

  • Az anyjában sem volt jobb dolga.
  • Az anyja ölében sem volt jobb dolga.

Ha tudod mit jelent, használd ezt a szólást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a szólásról! Ha tetszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 11 =

Scroll to top