Az lesz soká, meg a karácsony

Az lesz soká, meg a karácsony. Nézzük meg mit jelent ez a szólás! Karácsony az az időszaka az évnek, amit mindannyian nagyon várunk. Akár már karácsony másnapján is. Mi a magyarázata ennek a szólásnak? Olvass tovább!

Az lesz soká, meg a karácsony jelentése


Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

Aminek az eljövetelét nagyon várjuk, az bizony nagyon soká jön el. Legalábbis úgy érezzük. Így vagyunk ezzel a karácsonyi ünnepek esetében is.

Ezért ha valami távolinak tűnik, akkor használjuk ezt a szólást: Az lesz soká meg a karácsony.

Joggal mondhatjuk, hogy ez a szólás sem hordoz semmilyen tanító tartalmat önmagában, egyszerűen valakiről állít valamit, de nem szó szerint megfogalmazva.

Az lesz soká, meg a karácsony előfordulásai

  • Messze van mint a karácsony
Megfigyelted, hogy az ünnepek előtti pár nap a legnehezebb mindenkinek? Az anyuka már torkig van a takarítással meg a főzéssel, az apuka az ajándék vásárlással. A gyerekek meg a nagy karácsonyi készülődés közepette nem győzik kivárni, mit hoz a Jézuska…

Ha tudod mit jelent, használd ezt a szólást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a szólásról! Ha tetszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + 12 =

Scroll to top