Fél füllel hallotta

Fél füllel hallottaFél füllel hallotta. Nézzük meg mit jelent ez a szólás!


Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

A fél fület hogy kell érteni? Mivel fülből kettő van, akkor az egy fül az már egy fél? Természetesen ezt a szólást sem szabad szó szerint venni.

Nézzük meg alaposabban:

Fél füllel hallotta jelentése

Senki nem gondolhatja, hogy egy fül alkalmas arra, hogy csak a fele halljon. Ez a mondás arra utal, hogy valaki hallott valamit, de nem megbízható forrásból.

Vagy azt a valamit nem jól, távolról, nagy zajban, stb. hallotta, tehát az is lehet, hogy nem is úgy van. Esetleg azért nem hallotta rendesen, mert túlzottan szórakozott volt, vagy épp mással volt elfoglalva.

Olyan ez, mint a pletyka. Lehet, hogy van valami alapja, de az is lehet, hogy nincs. Bár ahogy a közmondás tartja: Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja

Azért kell az ilyen bizonytalan információval vigyázni, mert rengeteg galibát okozhat egy-egy félrehallott hír. Gondolom Te is tudnál arra példát mondani, amikor egy fals info miatt tört ki a balhé.

Ha nem, nézz meg egy filmvígjátékot. Nagy részük félreértésen alapul.

Most már tudod mit jelent, használd ezt a szólást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Ez a bölcsesség önmagában is tanító tartalmat hordoz magában, kicsit furmányos módon.


Ha tetszett a szólás magyarázata, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × négy =

Scroll to top