Hadd legyen neki is karácsonya!

Hadd legyen neki is karácsonya! Nézzük meg mit jelent ez a szólás! Karácsony talán a legboldogabb időszaka az évnek. Az az ünnep, amit mindenki nagyon vár és örül, ha eljön. A szeretet ünnepe. Mi a magyarázata ennek a szólásnak? Olvass tovább!

Hadd legyen neki is karácsonya jelentése


Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

Akkor használjuk ezt a szólást, ha azt akarjuk kifejezni, hogy hagyunk mást is örülni. Hadd legyen neki is egy jó napja! Hadd örüljön, legyen boldog (egyszer)! Akár úgy, hogy mi is teszünk valamit a boldogságáért.

Joggal mondhatjuk, hogy ez a szólás sem hordoz semmilyen tanító tartalmat önmagában, egyszerűen valakiről állít valamit, de nem szó szerint megfogalmazva. És sok köze nincs karácsony ünnepéhez.

Hadd legyen neki is karácsonya előfordulásai

  • Hadd legyen neki is egyszer karácsonya.
  • Hadd legyen neki is egyszer gubás karácsonya.

Hogy lehet távol lévő szeretteinknek boldoggá tenni az ünnepet? Egy szép üzenettel. Karácsonyi üzenetek között válogathatsz, ha a linkre kattintasz.

De térjünk vissza ehhez a szóláshoz!

Ha tudod mit jelent, használd ezt a karácsonyi szólást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a szólásról! Ha tetszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =

Scroll to top