Hadd legyen neki is karácsonya!

Sikerlista, irodalmi könyvajánló

Hadd legyen neki is karácsonya! Nézzük meg mit jelent ez a szólás! Karácsony talán a legboldogabb időszaka az évnek. Az az ünnep, amit mindenki nagyon vár és örül, ha eljön. A szeretet ünnepe. Mi a magyarázata ennek a szólásnak? Olvass tovább!

Hadd legyen neki is karácsonya jelentése

Akkor használjuk ezt a szólást, ha azt akarjuk kifejezni, hogy hagyunk mást is örülni. Hadd legyen neki is egy jó napja! Hadd örüljön, legyen boldog (egyszer)! Akár úgy, hogy mi is teszünk valamit a boldogságáért.

Joggal mondhatjuk, hogy ez a szólás sem hordoz semmilyen tanító tartalmat önmagában, egyszerűen valakiről állít valamit, de nem szó szerint megfogalmazva. És sok köze nincs karácsony ünnepéhez.

Hadd legyen neki is karácsonya előfordulásai

  • Hadd legyen neki is egyszer karácsonya.
  • Hadd legyen neki is egyszer gubás karácsonya.

Ha tudod mit jelent, használd ezt a szólást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a szólásról! Ha tetszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!


Ez tetszik, ezt megosztom:
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr
0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + tizenhárom =

Scroll to top