Holdfogytán született

Holdfogytán született. Nézzük meg mit jelent ez a magyar nyelvterület csak kis részén ismert szólás, találjuk meg rá a magyarázatot! Ezzel a mondás kicsit finomabban jellemezhetünk valakit, mint a következőkkel: tehetetlen, önállótlan, ügyefogyott, stb. Mi a magyarázata ennek a szólásnak? Olvass tovább!

Holdfogytán született jelentése


Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

Holdfogytán született, kötélen hal meg.

Az olyan emberre használják ezt a mondást, aki teszetosza, gyámoltalan, élhetetlen. Azt is mondhatják rá, hogy nem erre a világra való ez a nyámnyila.

Régen nagy jelentőséget tulajdonítottak annak, hogy milyen Holdállásnál született meg egy gyermek. Egyebek mellett na gyermek jellemét, sorsát, életét is meghatározta, hogy éppen hogy állt a Hold.

Az volt a legjobb a gyerek szempontjából, ha Teliholdkor látta meg a napvilágot. Erre azt mondták, hogy életrevaló, ügyes, erős, derék ember lesz belőle.

Holdfogytán született előfordulásai

  • Holdfogytán született, kötélen hal meg.

Az ilyen ember képességeit még egy QR kód elkészítése is meghaladja! Pedig ahhoz nem kell semmilyen IT szakembernek lenni… (A linkre kattintva megnézheted, milyen egyszerű műveletről van szó.

Ha tudod mit jelent, használd ezt a szólást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a szólásról! Ha tetszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × öt =

Scroll to top