Bizonytalan mint a kutya vacsorája

Nézzük meg mit jelent ez a szólás: Bizonytalan mint a kutya vacsorája. A kutya őse régen vadászatból tartotta fenn magát. Ha sikerült elejtenie a vadat, akkor volt mit enni, ha nem, akkor koplalt a következő sikeres vadászatig.

Bizonytalan mint a kutya vacsorája jelentése


Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

Bizonytalan mint a kutya vacsorája

Ezt a szólást akkor használjuk, hogyha valaminek a végkimenetele bizonytalan, nem lehet tudni, hogy az adott dolog megvalósul-e. Valószínűtlen, hogy létre jön. Nem garantálható, hogy lesz belőle valami.

Honnan ered ez a kutyás szólás?

Talán vissza utal arra az időre, amikor a a kutya még vadászatból tartotta fenn magát és vagy vacsorázott vagy nem? Esetleg a gazdára céloz, aki elhanyagolja az ebet?

Bevallom nem tudom. Ha van ötlelted, írd meg kommentben!

Ha tudod mit jelent, használd ezt a szólást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a szólásról! Ha tetszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!

2 Comments

 1. Gábor2024.02.20.

  Tudtommal onnan ered hogy faluhelyen a kutya a maradékot kapta vacsorának.
  Ami ha kevés volt/ vendég jött stb nem biztos hogy maradt. Így az utolsó pillanatig kérdéses volt hogy mi és mennyi vacsora jut a kutyának.

  Válasz
  1. zmintzoltan2024.02.21.

   Köszönjük a kiegészítést!

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 3 =

Scroll to top