A Napra lehet nézni, de rá nem

A Napra lehet nézni, de rá nem. Nézzük meg mit jelent ez a szólás! Ha valaki olyan szép, hogy azt nem tudjuk másképp kifejezni, akkor használjuk ezt a kifejezést. Mi a magyarázata ennek a szólásnak? Olvass tovább!

A Napra lehet nézni, de rá nem jelentése


Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

A napra lehet nézni, de rá nem

Ezzel a kijelentéssel sok magyar népmesében is találkozhattál, amikor a királykisasszonyról volt szó. Leggyakoribb és legismertebb mesei sztereotípiáink egyike.

A Napra ugye sokáig nem lehet nézni, mert elvakít. Akárcsak egy szép nő látványa!

Azt hallottad már, hogy valakiről azt mondják: vakítóan szép?

Vagy: a szépséged elhomályosítja a Napot!

Ennél nagyobb bókot aligha kaphat egy nő. Megjegyzem manapság kevésbé használnak ilyen kifejezéseket a férfiak a bókoláshoz. Vagy ha igen, pont ellenkező értelemben használják, mint amit eredetileg jelent. Például: olyan csúnya, hogy inkább a Napra nézek, nem rá…

A Napra lehet nézni, de rá nem előfordulásai

  • Olyan szép, hogy a Napra lehet nézni, de rá nem.

Ha tudod mit jelent, használd ezt a szólást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a szólásról! Ha tetszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × négy =

Scroll to top