Nincs minden nap karácsony

Nincs minden nap karácsony. Nézzük meg mit jelent ez a szólás!


Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

Egyszer minden jónak vége szakad, egyszer hopp, máskor kopp. Miért van az, hogy a sláger szerzők előszeretettel kérdik a dalszövegekben: miért nincs minden nap karácsony? Mi a magyarázata ennek a szólásnak? Kiderül, ha tovább olvasol.

Nincs minden nap karácsony jelentése

Nincs minden nap karácsony
A szeretet ünnepe. Jó volna, ha minden nap olyan lenne, mint a karácsony.

A karácsonyhoz általában jó és szép dolgok fűződnek, mindenkit örömmel töltenek el a karácsonyi hagyományok. A szeretet ünnepén együtt van a család, ajándékot adunk, ajándékot kapunk. A karácsony tehát egy szép ünnep, egy jó dolog.

De sajnos nincs mindig így, vannak rosszabb napok is. Ez a szólás arra figyelmeztet, hogy most ugyan jó neked, de ez mulandó.

Egy másik megközelítés: használhatod a mondást akkor is, ha valakivel valami rossz történik, valami olyan, ami szomorúvá teszi.

Joggal mondhatjuk, hogy ez a szólás sem hordoz semmilyen tanító tartalmat önmagában, egyszerűen valamiről állít valamit, de nem szó szerint megfogalmazva.

Ha tudod mit jelent, használd ezt a szólást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Ha inkább szép karácsonyi idézetek érdekelnek, akkor kattints a linkre! Kilenc gyönyörű karácsonyi idézetet találsz a hivatkozott oldalon, egytől egyig magyar költők tollából.

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a szólásról! Ha tetszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 16 =

Scroll to top