Olyan mint egy karácsonyfa

Olyan mint egy karácsonyfa. Nézzük meg mit jelent ez a szólás! . A karácsonyfa díszes, ékes, tele van aggatva mindenféle dísszel. Ez a szólás egy csúfolódásnak felel meg, de azért tartalmaz bölcsességet is. Mi a magyarázata ennek a szólásnak? Olvass tovább!

Olyan mint egy karácsonyfa jelentése


Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

Vajon mit jelent, mi a magyarázata? Olyan mint egy karácsonyfa. Ismerd meg a bölcs mondás jelentését!
Mit gondolsz, mit jelent ez a karácsonyi szólás?

Ha valakire ezt mondják, az túlcicomázta magát, nem tudta hol a határ. Lehet, hogy a negyedik nyakláncot, a harmadik karkötőt és a második fülbevalót már nem kellett volna felvenni? Vagy a rikító színű ruházat helyett valamilyen szolidabbat kellett volna választani?

Van amikor a sok cicoma helyett a kevesebb több. Hölgyeim, elsősorban Önöknek kell figyelni arra, hogy a sok csecsebecse amit magukra aggatnak, ne lépje túl az ízléstelenség határát!

Joggal mondhatjuk, hogy ez a szólás sem hordoz semmilyen tanító tartalmat önmagában, egyszerűen valakiről állít valamit, de nem szó szerint megfogalmazva.

Természetesen a karácsonyfa közvetlenül nem köthető az öltözködéshez, vagy a megjelenéshez. A karácsonyfa története arról szól, hogy a környezetünket tegyük szebbé a feldíszített fenyővel, hogy méltóképpen emlékezzünk meg Jézus születéséről.

Ha tudod mit jelent, használd ezt a szólást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a szólásról! Ha tetszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 16 =

Scroll to top