Ördög bújt bele

Ördög bújt bele. Mit jelent ez a szólás? Biztosan elgondolkodtál már rajta, hogy mi az Ördög bújt bele szólás magyarázata.

Ördög bújt bele jelentése


Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

Ördög bújt bele szólás

Az ördög a leggonoszabb mitológiai alak, számtalan közmondásban, szólásban szerepel. Olyanokban is, melyeknek a mitológiához, valláshoz semmi köze.

Szólásoknál megszokhattuk, hogy nem kell szó szerint venni őket. Mert a veri az ördög a feleségét sem a családi erőszakról szól…

Jelen esetben az Ördög bújt bele szólás többféleképpen értelmezhető. (És így is használható: belé bújt az ördög).

Nagyon régen, ha valakit ismeretlen, mentális eredetű betegség vett le a lábáról, azt hitték megszállta az ördög. Az ördögűzésről biztosan hallottál már. Képzeld, még napjainkban is előfordulhat!

Kevésbé ijesztő magyarázatok jönnek:

Mondhatjuk, hogy belé bújt az ördög akkor, ha egy rossz, szófogadatlan gyerekkel van dolgunk, akit sehogy sem lehet lecsillapítani.

Arra a rosszindulatú emberre is használható ez a szólás, aki mindenkinek csak ártani akar.

Végül olyan emberre is mondják, aki folyamatosan veszekszik. Aki akkor is ellent mond a többieknek, amikor nyilvánvalóan téved valamiben.

Most már tudod mit jelent, használd ezt a szólást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Joggal mondhatjuk, hogy ez a szólás sem hordoz semmilyen tanító tartalmat önmagában, egyszerűen valakiről állít valamit, de nem szó szerint megfogalmazva.

Ha tetszett a szólás magyarázata, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + 7 =

Scroll to top