Úgy eszik, mint a disznó

Nézzük meg mit jelent ez a szólás: Úgy eszik, mint a disznó. Vajon kire használhatjuk ezt a disznós szólást? Arra, aki szépen, kulturáltan étkezik? Nyilván nem!

Úgy eszik, mint a disznó jelentése


Hölgyem! Maholnap itt a Ballagás. Választott már ajándékot a ballagónak?

Úgy eszik, mint a disznóAz eszik úgy mint a disznó, aki csámcsog, szuszok, csettintget és a fogát szívja evés közben.

Nem törődik vele, hogy a szaft lefolyik a szája szélén. Böfög és (ne adj Isten!) más módon is hangot ad a testéből távozó levegő.

Mohón, hamar és sokat eszik. Semmibe veszi az étkezési illemszokásokat.

A nagy zabálásnak általában nincs jó vége. Amellett, hogy egészségtelen hirtelen és sokat enni, még a testsúlyra is rossz hatással van. Aki egészségtelenül, sokszor és sokat eszik, az olyan kövér lesz, mint a disznó. Előbb, vagy utóbb meg lesz a böjtje az ilyen evészeteknek…

Ha tudod mit jelent, használd ezt a szólást bátran a hétköznapokban! Lehet, hogy ezzel az egy mondattal jobban ki tudod magad fejezni, mint percekig tartó magyarázattal.

Meg kell említenem, hogy a szólásokban a disznó (szegény) nem csak a nagy zabálás, de a részegség szimbóluma is lett: Részeg, mint a disznó! Hogy ez miért alakult így? A linkre kattintva meg tudod nézni!

Nem elég egyértelmű a magyarázat? Segíts nekem, írd meg kommentben, amit te gondolsz erről a szólásról! Ha tetszett amit olvastál, akkor mutasd meg másnak is: oszd meg, vagy küld el az ismerőseidnek a közösségi oldalakon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc − nyolc =

Scroll to top